EFSIX 1231C3
Van de stadt design

De verrassing van Lemmer

Geplaatst op 18-05-2015  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Daan Richter

Na afloop van de voorjaarswedstrijden hebben Floris van Bentum en ik nog wat nagepraat over het behalen van een mooie hoogte in de kruisrakken. Het was duidelijk dat bij de boot van Floris ‘iets’ anders was getrimd ten op zichte van mijn boot. Tijdens de wedstrijd liep hij namelijk beduidend meer hoogte. Aan de zeilen kon het niet liggen. Die waren afgelopen winter nieuw aangeschaft. Floris was zo aardig om aan te bieden om de trim van de boot rustig voor de deur in Lemmer nog eens door te nemen. En zo geschiedde. Op een zondag hebben we bij een windkracht 3-4 de boot op de Grote Brekken getest. Eerst hebben we de spanning op de fokkeval verhoogd (ongeveer 10 – 15). Na afloop heb ik de mast nogwat extra achterover gezet en we hebben geconstateerd dat bij windkracht 3+ de onderwanten losser mogen staan.

 

De donderdag daarna (7 mei) was het ons lokaal wedstrijdavondje en helaas was Louis, mijn vaste bemanning, door een hardnekkige griep geveld. Gelukkig wilde Floris graag deze plek opvullen en hadden we gelijk de gelegenheid om de aangepaste trim te testen. De wind was afnemend naar 2 bft, dus we hadden het onderwant wat strakker gezet. De start was matig maar het samenspel was prima. Ook de roll-tack liep lekker en we kwamen in beide manches als eerste over de finish. Zoals het hoort, werd er al vanaf het startschip geroepen, dat het duidelijk aan de stuurman lag, nu we opeens zo mooi eindigden :-). Omdat wij de enige waren met een spi en de sw-waarde behoorlijk nadelig in het veld is, hadden we wel een goede score verwacht maar niet de eerste plaats. En toch mocht het wel zo zijn (zie bijgaande facebook bericht

https://www.facebook.com/Zevenwolden/photos/a.202428309870539.45548.199166270196743/779921468787884/?type=1&theater )! Apetrots hebben we nog wat nagepraat en met dank aan het teamwerk binnen de Efsix vereniging hebben we onze boot weer mooi op de kaart gezet in Lemmer.

 

Daan Richter

Efsix 2075


Reageren

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst