EFSIX 1231C3
Van de stadt design

Wedstrijdreglement door Henk Plaatje

Geplaatst op 23-03-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Joop

WEDSTRIJDZEILEN VOLGENS DE REGELS        

Online cursus start woensdag 28 maart op www.watersport-tv   

ENKHUIZEN- Onder wedstrijdzeilers laat de kennis van de regels nog wel eens te wensen over. Toch is het belangrijk dat als je aan wedstrijden meedoet, dat je  op de hoogte bent van de regels.

In samenwerking met Henk Plaatje, auteur van onder meer het Regelschrift en bekend van de Regelwijzer, heeft Watersport-TV een online reglementscursus gemaakt. In de serie 'Wedstrijdzeilen volgens de regels' behandelt Henk door middel van veel animaties en bewegende beelden de belangrijkste regels en beperkingen. De serie bestaat uit vijf afleveringen waarin telkens een aspect van deel 2 van het officiële wedstrijdreglement wordt uitgelegd.

Door animaties en beelden wordt alles heel inzichtelijk. Je ziet direct wat met een bepaalde regel wordt bedoeld. In de eerste aflevering staan bijvoorbeeld de vier voorrangsregels centraal. Begrippen als loef-en lij, vrij voor en vrij achter en overlap komen aan de orde. In de volgende afleveringen volgen de algemene beperkingen, de start en startprocedures en hoe te handelen bij het indewindse-en bovenwindse merkteken. Na iedere aflevering kun je eenvoudig je regelkennis testen door naar www.watersporttest.nl te gaan waar je specifieke vragen over situaties en regels aantreft.

De serie is dusdanig opgezet dat het zowel voor de beginnende als de gevorderde wedstrijdzeiler leuk en vooral informatief en leerzaam is, om te volgen. Veel watersportverenigingen, trainers en instructeurs zullen de serie gebruiken als lesstof voor hun wedstrijdzeilende leden. De eerste aflevering gaat woensdag 28 maart online op www.watersport-tv.nl.  Vervolgens volgt iedere week op woensdag een nieuwe aflevering. Na afloop van de reeks kun je alle vijf afleveringen altijd terugzien op Watersport-TV en het WTV-YouTube kanaal.

Voor het gemak staan de films ook hier.

 


Reageren

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst