EFSIX 1231C3
Van de stadt design

Verslag Multi Klasse Evenement Makkum 15, 16 juni 2024.

Geplaatst op 24-06-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: efsix 2029

Alweer het derde evenement voor de Efsix dit jaar. Makkum een klassieker voor de Efsix club.  Met 7 inschrijvingen een mooi veld, naast Contender, Splash, Spanker, Sailhorse en FD. De weersvooruitzichten waren niet veelbelovend. Regen, weinig zon en een harde Zuidwester. Voor de race area bij Makkum leidt dat tot een hoge korte golfslag.

De 2029 was de vrijdag al vroeg op de haven aanwezig. Al snel bleek dat de Spankers de zaterdag niet zouden komen. Ook de Sailhorse had vele afzeggingen. Al met al een zeer rustige boel. Zaterdag ochtend het moment met 6x efsix in de haven afwachten wat het comité zou beslissen. Al om 0900 uur kwam het sein uitstel en niet veel later afstel. WV Makkum bood onmiddellijk een alternatief programma aan. Met de kotter WON 77 naar het Afsluitdijk infocentrum varen en aldaar een uitleg en rondleiding krijgen. Velen gingen die middag mee.

De 2029, 2055 en 2044 gingen samen met een Sailhorse toch nog even de wind en het water proeven. Een mooi gevecht met golven en wind, wat een snelheid op leverde van 14,7 knopen!! En een terechte keuze om geen wedstrijd te varen.

De avond begon weer met de visparty, waarbij vis gevangen met de WON 77 heerlijk werd klaar gemaakt. Aansluitend een gezellige BBQ.

De zondag bood weinig soelaas. Om 0900 uur ging de stekker uit het evenement, vanwege de harde zuidenwind en voorziene buien. 2 FD’s wilden toch nog hetzelfde proberen wat de Efsixen zaterdag hadden gedaan.; Zeilen, maar na 1x rak alweer terug. Niet te doen.

Ondanks het niet kunnen zeilen was het een gezellig en goed georganiseerd evenement. We zijn er in 2025 weerbij!


img-7557

Verslag Multi Klasse Evenement Makkum 15, 16 juni 2024.

Reageren

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst