EFSIX 1231C3
Van de stadt design

NK Efsix

Geplaatst op 10-09-2019  -  Categorie: Algemeen

Het NK (ja, het verbond heeft besloten dat het geen Klasse Kampioenschap meer is, maar een heus NK. Dat maakt het natuurlijk leuker omdat de wedstrijden hiermee meer lading krijgen), werd dit jaar gevaren in Vinkeveen. En wat is dan Typisch Vinkeveen, wat het weer betreft?

Vrijdag begon met ZW 5-6 BFT en werden bemanning en materiaal getest presteren, maar niet de grens over gaan. Bij de Spanker gingen er meerdere boten om en uiteindelijk heeft Matthijs dit voorbeeld gevolgd door uit het roer te lopen met de spinnaker op. Het geluk is dat de plassen zeer diep diep zijn, dus zat er geen modder in de mast.

Zaterdag begon met ZW 1-2 BFT, maar onweer boven Amsterdam deed de wedstrijd commissie besluiten de eerste wedstrijd af te blazen. We hebben toen met 70 boten op een eiland met hoge bomen de ergste buien afgewacht. Het onweer bleef gelukkig weg van de plas. Daarna viel de wind weg dus kon iedereen naar het clubschip terug voor een goed verzorgde lunch.

Na een tweede front om half twee was de wind gedraait naar NW 1-2 BFT en konden we nog twee mooie wedstrijden varen.

Zondag begon rustig met NW 1-2 BFT, maar tijdens de dag konden vele toch nog in de trapeze hangen. De wind blijf draaien en door de aparte golfslag op de plas, was het moeilijk om deze winddraaiingen op het water te zien. Wel bleef het droog, waardoor het nog heerlijk genieten was.

Een fantastisch drie daags evenement met een goede verzorging op de wal en met de variabele weersomstandigheden een goede krachtmeting hoe iedereen vaart. Het resultaat een typische uitslag .

Marc en Pascal Meijer hebben de titel geprolongeerd. Maarten Jansen en Rob Thonus zaten hen op de hielen en zijn tweede geworden met gelijk aantal punten. Daan Richter en Floris van Bentum derde. Allen van harte gefeliciteerd!

img-20190908-wa0000

 


Reageren

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst