EFSIX 1231C3
Van de stadt design

Paashaaswedstrijden op Elfhoeven – Erica van Os – Efsix 1296

Geplaatst op 16-04-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Erica van Os

Zou de lente dan toch nog komen? De week voor de Paashaaswedstrijden was het koud, guur en nat.
Mijn boot in het water gelegd op Goede Vrijdag en zaterdag begint de race.
Met uitstel, want er is geen wind.

 

Ik ben later en Pascal heeft mijn boot vaarklaar als ik aankom. De tijd van het uitstel heeft hij benut om een aantal nuttige verbeteringen aan te brengen.

Snel het water op en we kunnen gelijk met de 1e start van onze klasse meedoen. Strijd tussen 4 boten: Wim en Ruud met de 2076, Walter en Wimar met de 2069, Robert en Lennard met de 2037 en Pascal en ik met de 1296.

De wind is uitdagend, de zon aangenaam en de strijd sportief. Van  start naar H – C – G – D – F – E -> K

paashaaswedstrijden-no


Kriskras over de Elfhoevenplas. Voor ons strijden de 16m2, na ons de FJ’s. Beide klassen zijn ruim vertegenwoordigd. Pascal vaart behendig voor het veld uit en we eindigen als eersten! Yes!


Dan stoppen we voor de goed verzorgde lunch, en snel het water weer op. Pascal en ik heb nooit eerder samen gevaren en op het water oefenen we onze samenwerking voor de 2e race.
De 2e race is spannend en uiteindelijk eindigt ons veld op omgekeerde volgorde. Dus Walter en Wimar pakken de 1e plaats. En staan daardoor in het algemeen klassement bovenaan.

Op 1e paasdag gaan we verder. Pascal en ik trimmen de mast iets naar achteren en ik krijg tips om de boot te verbeteren.
Ook deze dag draait de wind weer, valt stil, komt weer op, shift onverwacht, stuurt een vlaagje: kortom, flinke uitdaging.

Pascal vaart heel behendig. Zoekt koersen met wind, stuurt strak en het is voor mij leerzaam en een feestje om samen met hem te varen. De Efsix’en liggen deze dag niet ver uit elkaar.
De 1e race van de dag winnen Wim en Ruud. Dan lunch en na de lunch nog 2 potjes. Even wat spanning bij de start, want een individuele terugroep, maar nadat Walter is terug gegaan is de klassevlag weg.
Pascal en ik winnen de 1e race na de lunch en bij de laatste race van de dag zijn Walter en Wimar ons nèt te snel af.

Terug op Elfhoeven ruimen we de boot op en praten samen met de anderen over onze belevenissen.
Bij de uitreiking krijgen Pascal en ik van een echte Paashaas de 1e prijs: een chocoladekip.

 

paashaaswedstrijden-winnaars-2023

 
Reageren

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst