EFSIX 1231C3
Van de stadt design

Toertocht Friesland 2024 gaat door!

Geplaatst op 15-03-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Matthijs Korving
Goed nieuws! We kunnen namelijk melden dat er weer een toertocht wordt georganiseerd deze zomer!

De Friestland toertocht in het zeiljaar 2024 vindt plaats in de week voorafgaand aan de Sneekweek en start op zaterdag 27 juli vanuit jachthaven de Potten (Sneekermeer) waar de tocht op donderdag 1 augustus ook weer eindigt. Dit betekent een perfecte aansluiting op de Sneekweek. Schrijf je dus vooral in voor zowel de toertocht als de Sneekweek!

We zullen tijdens de zesdaagse toertocht mooie stadjes en dorpjes van Friesland aandoen. We overnachten daarbij in havens waarbij de keuze is om te slapen in eigen boot (met dektent) of met tent. In iedere haven waar we komen is er mogelijkheid om een tentje op te zetten. 
Wat kun je verwachten van deze toertocht?

  • Een unieke ervaring voor jong en oud!
  • Samen varen, spelen, borrelen en dineren!  Maar natuurlijk ook geplande ruimte in het programma voor jezelf, om bijvoorbeeld een wandeling door een stadje te maken of iets te bezoeken.
  • Een prachtige tocht door Friesland (en mogelijk ook een uitstap op de Wadden als het weer en getijden het toelaten).
  • Veel gezelligheid.
  • Iedere dag een verzorgd diner (warm buffet).
  • Een veilige organisatie. We nemen geen risico's en passen de route aan op omstandigheden waar we mee te maken hebben, rekening houdende met de samenstelling en mogelijkheden van de groep.

 

Wat wordt er verwacht van de deelnemers:

  • Een goed humeur en sociale bijdrage aan het geheel :-)
  • Een goed onderhouden boot die in orde is. Dat geldt ook voor de buitenboordmotor. Begin dus alvast met de boot op orde maken als deze nog wat aandacht behoeft.
  • Eigen uitrusting om te overnachten in boot en/of kamperen in een tent.
  • Een financiële bijdrage aan het weekend waarmee alle onkosten worden betaald, zoals de buffetten, havengeld, bruggeld etc. Dit vindt plaats op basis van kostprijs.

Maarten en Matthijs zijn momenteel druk bezig met organisatie en voorbereidingen. Zodra er iets meer duidelijkheid is over programma en kosten zal er een mailing volgen. Voor nu alvast het verzoek om deze mooie week vrij te houden in de agenda's.

We kijken uit naar een mooie toertocht en hopen op veel enthousiaste deelnemers. Mocht je nu al weten dat je mee wilt doen, laat dit dan vooral even weten aan Maarten of Matthijs of schrijf je in via de Efsix website. Link.

 

 

img-2327-1img-2377-2img-2373-1


Reageren

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst