EFSIX 1231C3
Van de stadt design

Uitnodiging 84e Sneekweek

Geplaatst op 18-07-2019  -  Categorie: Algemeen

De uitnodiging voor de Sneekweek ligt vanaf dinsdag 18 juli bij alle geregistreerde meetbriefhouders in Nederland op de deurmat. Daarmee is de inschrijving voor de Sneekweek geopend. Schrijf je snel in voor het mooiste zeilevenement van het jaar!

 

Wat is de Sneekweek?

De Sneekweek is het grootste en gezelligste binnenwater zeilevenement van Europa: de perfecte combinatie van gezelligheid en sportiviteit. Of, zoals ze in Sneek zeggen: "Overdag om de eer, 's avonds voor de sfeer." Gedurende de dag wordt er fanatiek gezeild op het Sneekermeer, daarna is er gezelligheid op het eiland en in de stad. 

 

De Sneekweek is ontstaan vanuit de beroemde Hardzeildag. Deze Hardzeildag wordt al vanaf 1814 jaarlijks op een woensdag in augustus georganiseerd. Alles wat sindsdien in Sneek over een zeil beschikte ging naar het meer toe om deze dag te vieren. In 1934 werd voor de eerste keer de Sneekweek georganiseerd. 

 

De Sneekweek start altijd op de 1e zaterdag in augustus. De 84ste Sneekweek zal worden gehouden van 3 t/m 8 augustus 2019. De traditionele opening door middel van een zogenaamde Vlootschouw is op vrijdagavond 2 augustus vanaf 21.30 uur in de Kolk voor de Waterpoort in het centrum van Sneek.

Inschrijven via https://www.sneekweek.nl/?steID=8&catID=2581

 


Reageren

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst