EFSIX 1231C3
Van de stadt design

Verslag paashaaswedstrijden 2022

Geplaatst op 18-04-2022  -  Categorie: Algemeen
Op zaterdag 17 april gingen de Paashaaswedstrijden, georganiseerd door GWV Elfhoeven, onder perfecte omstandigheden van start. De Efsix klasse was met 5 boten aan de start niet ruim vertegenwoordigd, maar de boten bleken zeer aan elkaar gewaagd. 
De Paashaaswedstrijden zijn qua opzet te vergelijken met bijvoorbeeld de Sneekweek en het Vrijbuiterweekend. Geen olympische baan, maar voor elke windrichting een vooraf opgezette baan. De oostelijke wind zorgde ervoor dat zaterdag werd gekozen voor baan 5 (oost) en zondag baan 7 (zo). De eilandjes op Reeuwijk, waar overigens veel vogels broeden in deze tijd van het jaar, geven de banen een extra dimensie. Het is constant puzzelen en inschatten hoe de eilandjes het beste kunnen worden gepasseerd. 
Tijdens de races bleken de Efsix-en behoorlijk aan elkaar gewaagd. Bij elke tonnen ronding werd er fair geknokt voor de posities en werd vonden en regelmatig positie wissels plaats. Aan de finish kwamen echter vaak de 2018 van Caroline en Paul Duterloo en de 2069 van Walter Hoppenbrouwers en Wilmar van den Brink als beste bovendrijven. Uiteindelijk hadden ze na de laatste race zelfs evenveel punten verzameld, en dan geeft de positie in de laatste race de doorslag. Caroline eindigde in de laatste race één plekje voor Walter en trok hiermee de overwinning van de Paashaaswedstrijden naar zich toe. 
In zonnige en gezellige omstandigheden vond vervolgens de prijsuitreiking plaats, waarbij ook het overlijden van het erelid Lodewijk van GWV Elfhoeven werd herdacht. De winnaars kregen overigens, erg origineel, een chocolade paashaas uitgereikt.  Caroline en Paul, van harte gefeliciteerd met jullie mooie overwinning. En natuurlijk GWV Elfhoeven bedankt voor de uitstekende organisatie en gastvrijheid. 
Na deze eerste jaarklasse wedstrijd smaakt het zeilen in de Efsix naar meer!
banen-paashaaswedstrijden-gwv-elfhoevenwinnaars-paashaaswedstrijden-caroline-en-paul-duterloo

Reageren

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst