EFSIX 1231C3
Van de stadt design

Verslag trainingsweekend Heeg

Geplaatst op 13-06-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Duncan Moser

EFSIX Trainingsweekend 2021. Heeg, 5-6 juni 2021

 

Net een paar weken de trotse nieuwe eigenaren van een mooie EFSIX (2101) voeren we tijdens ons derde tochtje schade op een ondiepte in het Veerse Meer. Wat een teleurstelling! Gelukkig is de boot goed te repareren en konden we voor het trainingsweekend in Heeg gebruik maken van de Pinky Toy van Eva Meijer (Eigenaresse van Hoora, opnieuw bouwer van de EFSIX en dus eigenaresse van de Hoora 2104). Dank!

 

Samen met m’n oudste zoon Olivier (15) vertrokken we vrijdag op tijd naar Heeg om de boot te water te laten en klaar te maken. Alle deelnemers druppelden geleidelijk aan binnen en die avond werd er al geborreld, gegeten en werden de eerste EFSIX-verhalen uitgewisseld.

 

De volgend ochtend begon met gezamenlijk ontbijt en een briefing door Pascal en Maarten. Toen snel het water op voor het trainen van de startprocedure. Als enthousiaste ‘zomervakantie-toerzeilers’ (eerder in 16m2, Spanker en Schakel) waren dit onze eerste wedstrijdjes. Dat we hierop niet optimaal waren voorbereid bleek ook wel uit het feit dat we geen klok of horloge bij ons hadden en aftelden tot het startsignaal ‘op gevoel’. Desalniettemin, oefening baarde kunst.

 

’s Avonds bij de BBQ -evenals de lunches fantastisch verzorgd door Marion en Rowena- werd er uitgebreid nagepraat. Behalve erg lekker en gezellig was het ook een mooie gelegenheid te leren van de meer ervaren wedstrijdzeilers.

 

De volgende dag stond in het teken van Spinakeren. Dat stond voor ons prominent in het lijstje ‘leerdoelen’ hoewel we ons afvroegen of de wind niet iets te hard was voor een 1e keer. Na een duidelijke uitleg in de haven voeren we uit om afwisselend te Spinakeren en op te kruisen na een ‘haze-start’. Wat een sensatie toen de Spi de eerste keer direct stond! En ook de keren erna bleek het niet volledig beginnersgeluk. Een extra bonus was het fantastisch zeilweer en de mooie foto’s gemaakt door Marc Meijer, die op de achtergrond ook aanwezig was voor support van de begeleiding.

 

Met de spiksplinternieuwe Rib van Maarten waren begeleiders Maarten en Pascal ‘overal’. Vlak achter de deelnemers voor aanwijzingen en af te toe stapte Pascal over voor wat ‘tips & tricks’ aan boord. Over trim, gewichtsverdeling etc... Dat was enorm waardevol en waarschijnlijk de meest leerzame 30 min van het weekend. In ons geval vooral ‘krachtiger roer geven’ en het inzicht dat de stuurman moet zorgen dat de fokkenist rustig in de trapeze kan blijven hangen. Dat voorkomt dat beiden gaan corrigeren en geeft veel rust.

 

Kortom, het was een mooi, gezellig en leerzaam weekend en een leuke kennismaking met de EFSIX vereniging. Nogmaals dank aan het enthousiaste begeleidingsteam en de overige deelnemers & tot ziens tijdens een volgende bijeenkomst!

 

Duncan Moser

Sixth Sense, 2101

 

Foto's van dit prachtige weekend vind je hier: https://efsix.nl/fotoboeken-2021/trainingsweekend-heeg


Reageren

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst